Is Chip Tuning de moeite waard?

ECU- of elektronische besturingseenheid is de geautomatiseerde bedieningsmodule van een auto-motor die bewaakt, bedient en de parameters van de werking van de motoren instelt. Door de instellingen te wijzigen, kunnen ingenieurs en motorhandelaren eventuele wijzigingen aanbrengen aan de prestaties van hun auto’s. Sommige mensen gebruiken deze methode echter zonder de juiste kennis en ze maken hun voertuig uit in plaats van de prestaties ervan te verbeteren.

Voordat we in de details komen van waarom Chip Tuning slecht is voor je voertuig, laat ons dan eerst weten wat het is! Chip Tuning, of soms genoemd ECU-remapping, tunning of ecu-toewijzing, wordt momenteel een steeds populairere manier van tuning van het elektrische voertuig. Het maakt het mogelijk om de voertuigen van voertuigen, voertuigprestaties te verbeteren en heeft een diepgaand effect op het rijcomfort. Wanneer u een chip gebruikt om de elektronische besturingseenheid van uw auto aan te passen, verandert u de basisprogrammering die is opgeslagen in de ECU, maar niet noodzakelijkerwijs de functie of de instellingen die op het scherm Monitor worden weergegeven.

Hoewel chiptuning soms wordt aangeduid als elektronische motoropname of EEM, is het op geen enkele manier gerelateerd aan elektronische motormapping.

De reden hierachter is dat er een fundamenteel verschil is tussen deze twee methoden. Motoropname wordt meestal gedaan om een betere brandstofefficiëntie te bieden door de inname- en uitlaathavens van de motoren aan te passen. EEM, aan de andere kant, wordt gebruikt om de paardenkracht te wijzigen voor verschillende toepassingen, zoals het vergroten van de kracht van een auto voor racen of om meer tractie uit de banden te verkrijgen tijdens een trackrace.

Er zijn veel voordelen en nadelen die betrokken zijn bij het wijzigen van uw voertuigen Software. Een van de belangrijkste voordelen is dat het de uitvoering van de motor kan optimaliseren door de hoeveelheid brandstof die nodig is om op optimale niveaus te wijzigen. Een ander voordeel is dat het ook de behoefte aan onderhoudswerkzaamheden minimaliseert. Als u bijvoorbeeld het niveau van benzine voor uw auto moet verlagen, kunt u dit gewoon doen door de brandstofinstellingen te verlagen.

Het belangrijkste nadeel van chiptuning is dat het geen effect heeft op de werkvolgorde van uw voertuigmotor.

Als gevolg hiervan zijn veel mensen begonnen te overwegen of het de moeite waard is om te investeren in chiptuning. Sommigen van hen beweren dat het te moeilijk is om toe te passen op grote aanpassingen aan de motor zonder de prestaties van het voertuig in gevaar te brengen. Anderen beweren dat het brandstofverbruik niet negatief is beïnvloed als gevolg van deze wijzigingen. Bovendien hebben andere autobezitters een verbetering in de uitvoering van hun auto opgemerkt nadat ze deze wijzigingen hebben aangebracht. Anderen stellen echter dat het brandstofverbruik door deze wijzigingen nadelig is beïnvloed.

Voordat u besluit om wijzigingen in uw voertuig aan te brengen, moet u ervoor zorgen dat u de prestaties van uw auto op de lange termijn niet negatief beïnvloedt. Een manier om dit te bekijken, is door de effecten van chipping in uw auto te pakken. Als u een onmiddellijke toename van het brandstofverbruik opmerkt nadat u de wijzigingen hebt aangebracht, is dit mogelijk niet de moeite waard om uw voertuig in te chippen. Een andere manier om te peilen hoe effectief chiptuning is door een spoor van het brandstofverbruik van voertuigen te houden dat u hebt afgebroken. De resultaten die u na een maand van testen krijgt, moet u een idee geven of de wijzigingen die u hebt aangebracht, het brandstofverbruik van uw voertuig verbeteren.

Klik hier voor meer informatie Chipperformance